Aa
خواندن:
بانک مو چیست و بانک موی مناسب چه ویژگی هایی دارد
Aa

بانک مو چیست و بانک موی مناسب چه ویژگی هایی دارد

آخرین به روزرسانی:1402-07-26 admin
بانک مو چیست

بانک مو یکی از واژه ‌هایی است که اگر قصد انجام کاشت مو داشته باشید مدام آن را می ‌شنوید. زمانی که برای درمان ریزش مو و جبران طاسی مو به کلینیک‌ های زیبایی مراجعه می‌ کنید، کاشت مو موثرترین روشی  است که به شما توصیه می ‌شود. کاشت مو یک تکنیک طبیعی و دائمی است که با استفاده از موهای خود فرد، نواحی کم پشت مو را درمان می کند. برای اینکه کاشت مو با موفقیت انجام شود و طاسی را به طور کامل درمان کند، به بانک مو کافی احتیاج داریم.

اما منظور از بانک مو چیست و اینکه چه شرایطی باید داشته باشد؟ در ادامه ای مطلب از مجله کلینیک کاشت ابرو با ما همراه شوید تا مفصل ‌تر در مورد این موضوع صحبت کنیم.

بانک مو چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بانک مو چیست

بانک مو به بخشی از پوست سر یا بدن گفته می‌ شود که برای عمل کاشت مو، از آن ناحیه مو برداشته می شود. در حقیقت، گرافت‌ های مو که معمولا  حاوی یک، دو یا سه تار مو باشند، از بخشی از سر یا صورت و بدن برداشته می‌ شوند. این گرافت ‌ها حاوی فولیکول ‌های مو هستند که تارهای مو از آن بیرون زده است. گرافت های برداشت شده از ناحیه اهدا کننده مو به جایی از سر یا ابرو که دچار کم‌ مویی است، پیوند زده می ‌شود. بانک مو در ناحیه سر، معمولا فضایی بین 25 تا 30 سانتی متر از پشت گوش راست تا گوش چپ است. این ناحیه در حالت نرمال هم از تراکم مو بالایی برخوردار است. مقاومت مو در این نواحی بسیار بالا است و معمولا در الگو ریزش مو قرار نمی‌ گیرد.

ناحیه اهدای مو خود باید دارای یک سری ویژگی باشد تا نتایج عمل کاشت مو رضایت بخش باشد و موهای کاشته شده نریزد. معمولا بانک مو شامل نواحی پشت سر، بغل سر و بالای گوش، ریش در آقایان و همچنین موهای سینه است. این موها باید مقاوم باشند و از الگوی ریزش مو پیروی نکنند. به بیان بهتر نباید فولیکول‌ های مو، به هورمون ‌هایی که موجب ریزش مو می‌ شوند حساس باشند.

برای فهمیدن این موضوع که یک ناحیه از سر، مناسب برای اهدای مو هست یا نه، باید فرد به سن 25 تا 30 سالگی برسد. به این ترتیب می ‌توان الگوی ریزش موها را مشخص کرد. اگر فرایند ریزش مو متوقف شده باشد، آنگاه می ‌توان تشخیص داد که موهای بخش بانک مو، تا چه اندازه برای پیوند زدن مناسب هستند. هرچند تشخیص این موضوع معمولا بر عهده پزشک متخصص است. زیرا علل ریزش مو در هر فرد متفاوت است و حتی گاهی ریزش مو به ‌صورت ژنتیکی رخ می ‌دهد و تا سن زیر 25 سالگی نیز می ‌توان الگوی ریزش مو را به‌صورت دقیق تشخیص داد.

👈بیش تر بخوانید: آیا با تجربیات کسانی که کاشت ابرو انجام داده‌ اند آشنایی دارید؟

چگونه بانک مو را تقویت کنیم؟

تمام افراد، بانک موی متراکم و تقویت‌ شده ‌ای ندارند. به همین دلیل، برای تقویت آن باید از زمان ریزش مو دست به کار شوید. اولین گام برای جلوگیری از کاهش تراکم مو در این ناحیه، تشخیص به موقع علت ریزش مو است. ریزش مو معمولا به دلایل مختلفی اتفاق می افتد مثل ژنتیک، کمبود ویتامین و تغذیه نادرست، اختلالات هورمونی و شرایط بهداشتی نامناسب.

به همین دلیل، پزشک متخصص پوست و مو در اولین گام، نسبت به برطرف کردن مشکل اقدام می‌ کند و بعد از آن، نسبت به تقویت ریشه مو، درمان را آغاز می ‌کند. استفاده از انواع روش ‌های تقویت مو مانند مزوتراپی، PRP  و روغن ‌درمانی، جهت تقویت بانک مو  مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

روش پیوند مو از بانک مو

برای برداشت گرافت مو از بانک مو و پیوند زدن آنها به ناحیه کم ‌مو، روش ‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش‌ ها، روش نواری یا FUT است. در این روش، یک نوار باریک از پوست به همراه موها به ابعاد 20 سانتیمتر در طول و 1 سانتیمتر در عرض جدا می ‌شود. در محلی که پوست بریده شده، بخیه‌ ها دوخته می‌ شوند. سپس فولیکول‌ های مو با دقت از پوست سر جدا می ‌شوند تا در ناحیه دیگری از سر کاشته شوند. برجا ماندن اثرات بخیه ‌ها یکی از مشکلات این روش است.

روش دیگری که بسیار متداول است، کاشت مو به روش FIT نام دارد. در این روش، گرافت‌ های مو که شامل یک یا چند فولیکول مو هستند، از بانک مو جدا می ‌شوند تا به ناحیه گیرنده پیوند زده شوند. این روش نیازی به جراحی یا بخیه ندارد اما زمان بیشتری نیاز دارد. برخی کلینیک ‌ها این کار را در یک روز انجام می‌ دهند. اما برای داشتن یک کاشت موی مناسب، بهتر است این کار در دو روز و با تعداد بیشتری فولیکول مو و دقت بالاتر انجام شود.

👈بیش تر بخوانید: کاشت ابرو با استفاده از بانک مو چگونه انجام می شود؟

چگونه از تخریب بانک مو جلوگیری کنیم؟

انتخاب پزشک متخصص و تیم حرفه ‌ای کاشت مو، اصلی ‌ترین کاری است که بعد از تصمیم به کاشت مو باید انجام دهید. با انجام تحقیق و مشاهده نمونه کار پزشکان و کلینیک های مختلف، می ‌توانید اطلاعات خوبی در خصوص کیفیت کاشت مو هر پزشک به ‌دست آورید.

هر چه پزشک متخصص ‌تر و باتجربه ‌تر باشد و تیم حرفه‌ ای در اختیار داشته باشد بهتر است. همچنین، اگر کاشت مو در محیط کاملا بهداشتی با دستگاه‌ های به ‌روز انجام شود، درصد موفقیت کاشت مو افزایش می ‌یابد. در چنین شرایطی، قطعا تخریب بانک مو اتفاقی نمی‌ افتد؛ زیرا موهای برداشت‌ شده با کمترین آسیب و بهترین کیفیت برای کاشت آماده می ‌شوند و نتیجه کاشت نیز، موفقیت‌ آمیز خواهد بود. پس واضح است که تخریب بانک مو در چنین شرایطی به وجود نخواهد آمد و کاشت مو موفقیت ‌آمیزی را تجربه خواهید کرد.

جمع بندی

خطاهای پزشکی در عمل کاشت مو ممکن است باعث تخریب و ناکارآمدی بانک مو گردد. بیشتر این خطاها در روش FIT روی می ‌دهند. متخصصی که مسئول برداشت مو است، باید حتما فاصله مناسب بین برداشت فولیکول ‌ها را رعایت نماید. عدم رعایت این اصل، یکی از معایب روش FIT محسوب می‌ شود.

اگر برداشت موها با فاصله نادرست انجام گیرد، ممکن است باعث مرگ پوست شود. برای این گونه مشکلات تقریبا راه حلی وجود ندارد و تنها روش ممکن برای پوشش دادن این مشکل، افزایش طول موهای مناطق دیگر سر است.

Leave comment
Please Enter All Fields

Your email address will not be published.

Required fields are necessary.